Novoimenovani šef Stručnog štaba “Rudar-Prijedora”, Zoran Bujić, prozivkom trenutnog igračkog kadra otpočeo pripreme za predstojeću sezonu. Pred “žuto-plavima” je formiranje tima koji će biti konkurentan za sam vrh Prve lige Republike Srpske.
– Pred nama je vrlo težak period, ali spremni smo da zasučemo rukave, da radimo i stvaramo ekipu. Obećavati nećemo puno. FK “Rudar-Prijedor” ima tradiciju i zato naše ambicije moraju da budu najviše – rekao je Bujić.
Ni kapiten ekipe ne obećava puno ali ima velika očekivanja.
– Došlo je do velike promjene u igračkom kadru u odnosu na prošlu sezonu. Danas su tu mladi momci koji su ponikli iz naših juniora, mlađih kategorija sigurno da među njima ima kvaliteta, a oni su to dokazali tokom juniorskog Prvenstva – rekao je kapiten Nemanja Pekija.
U Upravi kluba nadaju se ekspresnom povratku u Premijer ligu Bosne i Hercegovine.
– Uprava će ispuniti ono što se traži od nje. Kada je riječ o terenu, logostici… Uprava će podržati Stručni štab i ekipu i dati sve od sebe kako bi osvojili KUP Republike Srpske i obezbijedili povratak u Premijer ligu BiH – rekao je Ognjen Hrnjak, član Upravnog odbora FK ”Rudar Prijedor”.
Danas su poslije jednočasovnog sastanka sa šefom Stručnog štaba, Zorana Bujića trening odradila 23 igrača: Trninić Aleksa, Čehić Sinan, Kovačević Mile, Faver, Asprilja, Bilbija Milorad, Marmat Nikola, Jovičić Dragoslav, Karagić Omar, Alibegović Harun, Dobrijević Teodor, Kralj Mihajlo, Jolović Vladimir, Hamzić Ensar, Mršić Marko, Suljić Adem, Radaković Stefan, Pekija Nemanja, Marić Nemanja, Sajak Mario, Marmat Danilo, Bilbija Dragan i Redžić Ajdin.
Izvor: FK Rudar Prijedor