Britanci i Amerikanci, nisu slučajno pojačali svoje prisustvo u BiH. ATV ima saznanja da postoji plan za ukidanje Republike Srpske i smjenu njenih funkcionera. Zapadni operativci vršljaju po terenu, a prema našim saznanjima najvažniji sastanak održan je u kampu Butmir u Sarajevu. I mogući plan zapadnih sila, reagovao je i srpski član BH Predsjedništva. I mi imamo svoj plan, poručuje Milorad Dodik.

“Britanci i Amerikanci ovdje su došli da podrže muslimane, i to nam je jasno. Važnije je kakav plan mi imamo da sačuvamo Republiku Srpsku. Mi plan imamo I mi ćemo svoj plan sprovesti, u to ne treba da sumnjaju. Jer voliko Srpsku!”, napisao je Dodik na Tviteru.

Plan zapadnih sila uključuje primjenu bonskih ovlašćenja kojim se planiraju smjene izabrnaih predstavnika u Repulici Srpskoj. Plan je i da se ukinu izvršna i zakonodavna vlast.

“Pozivam sve dobronamjerne, i u međunarodnom faktoru, ali i domaće snage u Srpskoj – ako mislite dobro sebi, svojim porodicama, ako mislite dobro svojoj djeci – onda čuvajte Dejton i ono na čemu je zasnovana BiH”, izjavio je Radovan Višković, predsjednik Vlade Republike Srpske.

Cijeli plan bi se, kako saznajemo, realitzovao strateškim pozicioniranjem snaga u EUFOR-a. Bili bi raspoređeni na određenim tačkama, a imali bi podršku NATO vojnika. Realizaija plana bila bi udar na nacionalno pitanje, kažu stručnjaci.

“Sem potvrde vaših nedobronamjernih (lažnom demokratijom prekrivenih) postupaka kojima svjedočimo već duže vrijeme, budite sigurni da kada je riječ o Republici Srpskoj, njene institucije i njen slobodarski narod neće dati ni djelić Republike Srpske da zadovolje vaše sulude neprovodive ideje”, istakao je Siniša Karan, profesor ustavnog prava.

Ove informacije izazvale su lavinu reakcija i u boračkim orgnaizacijama. Poručuju da sve treba ozbiljno shvatiti i o svemu upozoriti  i prijatelje Republike Srpske.

“Da zaista pridobijemo i pozitivnu reakciju i drugih zemalja svijeta, potrebno je da i u Republici Srpskoj obezbijedimo jedinstvo i sve srpsko jedinstvo srpskog naroda u regionu. Bez toga će zadatak neprijateljima Republike Srpske biti olakšan, a s tim će zadatak neprijatelja Republike Srpske  biti potpuno onemogućen”, rekao je Slobodan Župljanin, iz Organizacije starješina Vojske Republike Srpske.

Prema saznanjima ATV-a, strane čete i bataljoni bili bi raspoređeni u Distriktu Brčko. Tako bi Republiku Srpsku presjekli na dva dijela. Veće vojno-policijske snage izazivale bi sukob sa policijskim snagama Republike Srpske.

Izvor: ATV