Član Glavnog odbora SNSD-a Saša Aulić izjavio je da Nebojša Vukanović “lupa kao otvoreni prozor”, jer sudeći po njegovim pompeznim najavama, “Elektroprivreda Republike Srpske” trebala je da bude prodata najmanje deset puta do sada i uvijek se ispostavilo da je riječ o neistinama.

– Toliko o relevantnosti Vukanovićevih informacija koje u ovom, kao i mnogim drugim slučajevima prevazilaze nivo najbizarnijih teorija zavjere. Istina je da predsjednica Srpske Željka Cvijanović u SAD razgovara sa dva investitora koja su zainteresovana za ulaganje u Srpsku, ali to nema veze sa oblastima o kojima govori Vukanović – naglasio je Aulić.

On je podsjetio da je predsjednik Republike Srpske u prethodnom periodu razgovarala sa rukovodstvom kompanije NCR-a, koja je nakon toga otvorila firmu i zaposlila radnike u Banjaluci.

– Ali, odavno već znamo da se Vukanović ne bavi činjenicama i konkretnim temama, već političkom fantastikom koja sa realnošću ima veze taman koliko i njegove bombastične besmislice”, naglasio je Aulić povodom Vukanovićevih konstrukcija o posjeti predsjednika Republike SAD.

Autor: SRNA/RTRS