„Marš na Drinu“, „Marširala kralja Petra garda“, samo su neke od kompozicija koje je u sali gradskog Pozorišta večeras izveo Policijski  orkestar MUP-a RS. Publika ih je pozdravila gromoglasnim aplauzom, a oni koji su bili zaduženi za pripremu ističu da kontinuirano rade kako bi se na svakom nastupu predstavili u najboljem mogućem svjetlu.

”Vježbamo svake sedmice. To su sada već zaposleni muzičari koji su profesionalci u svom poslu i virtuozi na svojim instrumentima”, rekla je Jelena Atlagić, načelnik Policijskog orkestra MUP-a RS

”Kolege iz Policijskog orkestra predstavljaju jedan segment policijskih poslova i zadataka koji nije uobičajen, a sve u cilju približavanja Policije Republike Srpske građanima sa jednim i drugim pristupom, odnosno da se vidi da i ta aktivnost  postoji u MUP-u RS ”, dodao je Sretoja Vujanović, načelnik PU Prijedor.

Koncert Policijskog orkestra MUP-a RS održan je u sklopu manifestacije ”Prijedorsko ljeto kulture”, u okviru koje se  održavaju i ”Dani Inđije u Prijedoru” koji su počeli danas i traju do nedjelje. Predstavnici ističu da je saradnja između dva bratska grada veoma bitna.

”Policijski orkestar MUP-a RS je jedna novina  i neobično osvježenje za „Prijedorsko ljeto kulture“ koje smo do sada predstavili. Do kraja avgusta to će biti čak  50 sadržaja. A  s nama večeras su i naši gosti iz  Inđije”, istakla je Monja Kasalović, načelnik Odjeljenja za društvene djelatnosti grada Prijedora.

”Jedna vrlo odlična i dinamična saradnja između dva grada, koja nisu samo fokusirana  na posjete zvaničnika, nego je to  bratimljenje u pravoj suštini. To je zalog za budućnost”, dodao je Nemanja Milojević, šef kabineta predsjednika opštine Inđija

Prvi javni nastup Policijskog orkestra MUP-a RS održan je 9. januara 2018. godine.

Izvor: kozarski