Nebojša Vukanović, osnivač „Liste za pravdu i red“ posljednjih dana u javnosti je više poznat kao vojni dezerter. Vukanović je, nakon što je označen kao sposoban, uputio Zahtjev za odgodu služenja vojne službe, a sada kada mu i politička karijera ide nizvodno, postao je modni ekspert.

Vukanović je na svom blogu javno prozvao Goricu Dodik, ćerku srpskog člana Predsjedništva BiH Milorada Dodika.

Naime, Vukanović je postavio njene slike i slike odjeće i modnih dodataka i cijene istih. Sudeći po tekstu, odlično se razumije u modu, što se ne može reći i za politiku.

Da opozicija ne bira načine prljave igre pred izbore, govori i činjenica da ovo nije prvi napad na žene iz njihovih redova.

Vukanovićev opozicioni, nazovimo kolega, Branislav Borenović prije par dana takođe je na šovinistički način uvrijedio ženski rod.

„Imaš pametnijeg posla, ajde neki ručkić spremi, spa, plaža,…“, naveo je između ostalog Borenović kada je kao i Vukanović napadao Goricu Dodik.

 

Na ove napade reagovala i Tijana Tegeltija, supruga savjetnika srpskog člana Predsjedništva BiH Milana Tegeltije.

Tegeltija je u komentarima na Tviteru postavila sliku gradonačelnika Banje Luke Draška Stanivukovića i njegovih brendiranih patika čija cijena je vrtoglavo visoka.

„Imate gradonačelnika u Valentino patikama dok se slika sa djecom…manite se cirkusa! Ostavite žene i lične stvari na miru!“, poručila je Tijana Tegeltija.

Nebojša Vukanović je izgleda shvatio da su mu i kolege okrenule leđa, pa na sve načine pokušava da se domogne pažnje, pa makar to bilo i obezvrijeđivanje žena.

Iako potpuno sposoban i zreo za vojsku, stručno je izbjegao, tačnije rečeno zamolio, kako piše u Zahtjevu.

U budućnosti, možda se ipak opredijeli za modnu kritiku, jer se očito bolje razumije u cijene Šanel torbica nego u politiku kojom se i koju vodi.

Izvor: Патриоте Cрпске