Predsjednica Republike Srpske Željka Cvijanović rekla je danas da je neuspješni skup opozicije u Prijedoru pokazao da građani vjeruju republičkim institucijama koje vode računa o interesima građana i lokalnih zajednica i ne preduzimaju radnje koje bi mogle ugroziti te interese.

– I treba da vjeruju jer su naše jake institucije te koje će obezbijediti veće plate, veće penzije, povećanje socijalnih davanja i podsticaja u poljoprivredi, da možemo da ulažemo, zamijenimo grijanje u nekoj školi, izgradimo sportski teren, napravimo most, puteve, auto-puteve. Onda kada su institucije slabe nema ništa od tog posla – rekla je predsjednica Cvijanović.

Ona je ponovila da je skup opozicije bio fijasko, jer radnici Rudnika željezne rude Ljubija i građani Prijedora imaju povjerenje u republičke institucije, što su mnogo puta pokazali, pa i juče kada su odbili da se pridruže nečemu što, kako je rekla, nema veze sa stvarnim namjerama Vlade Srpske.

Cvijanović je istakla da “ne možete plasirati neke priče i očekivati da se ljudi okupljaju, a da negirate sve ono što zvanične institucije saopštavaju o određenim procedurama koje sprovode”.

Predsjednica Srpske je dodala da su republičke institucije jake, zbog čega mnogi na njih i atakuju. Navela je da opozicija ima svoj način političkog djelovanja.

– Nemam ništa protiv toga, ali znam da narod razumije da je Republika Srpska jaka kada održi institucije jakim i sposobnim da izvršavaju obaveze, da brane njenu ustavnu poziciju, ali isto tako da rade na ukupnom razvoju Srpske – istakla je predsjednica Republike Srpske.

Autor: RTRS