Lider SNSD i kandidat za predsjednika Republike Srpske Milorad Dodik rekao je večeras u Brodu da je u ovu lokalnu zajednicu, dok je SNSD bio na vlasti, uloženo dva puta više sredstava nego što Brod ima budžet.

Dodik je naveo da svaki put kada SNSD nije u Brodu na vlasti opština padne u dugove i dodao da je za vrijeme osmogodišnjeg mandata načelnika Ilije Jovičića (SNSD) u ovoj lokalnoj zajednici uloženo 28 miliona KM iz budžeta Srpske.

– Dolazio sam kada nije bilo nijedne svjetiljke, ali smo doveli Ruse i aktivirali “Rafineriju”. Rusi neće napustiti Brod, a 20. septembra idem kod predsjednika Rusije Vladimira Putina, a 3. oktobra čuću šta ste uradili u Brodu – rekao je Dodik u obraćanju okupljenim Brođanima na predizbornom skupu.

On je upitao da li je u Brodu nešto napravljeno nakon što je Jovičić izgubio na lokalnim izborima.

– Ko je napravio kružni tok, rasteretio granični prelaz, ko je stabilizovao sve javne funkcije u gradu? Danas imate turističku organizaciju u kojoj je načelnik zaposlio 28 ljudi, kao da ste vi Španija. Kakav vi imate ovdje turizam? – upitao je Dodik.

On je izrazio uvjerenje da Brođani razumiju da je najveći prioritet da se izgradi auto-put od Doboja do Bijeljine, da se privuče saobraćaj ka Republici Srpskoj, te da će se graditi i brzi put od Broda do Dervente.

Слика

Kandidat SNSD za srpskog člana Predsjedništva BiH Željka Cvijanović rekla da ovo nisu obični izbori, nego izbori na kojima se sudaraju dva koncepta tako žestoko da običnom narodu ne treba posebno objašnjavati, nego da treba imati oprez.

Faktor je u štampanom izdanju pisao i stranačkom zapošljavanju u Bordu:

autor.agencije, foto: faktormagzin