Savjetnik srpskog člana Predsjedništva BiH Radovan Kovačević rekao je za RTRS da Milorad Dodik nikog ne kažnjava, pogotovo ne Banjaluku u kojoj su, kako je rekao, jedini projekti koji su realizovani u protekle dvije godine, a koji su omogućili nastavak razvoja grada, bili oni koje je predložila i finansirala Vlada Republike Srpske.

– To što su neki drugi nesposobni je, ipak, samo njihov problem i nažalost problem građana, ali građani će znati kako da riješe te probleme – rekao je Kovačević.

On je rekao da neće biti problema sa grijanjem u Srpskoj, što je potvrđeno i iz Šuma Republike Srpske iz kojih je saopšteno da će biti dovoljno energenata, te da nisu tačne optužbe o navodnim blokadama u Banjaluci koje je iznijela Јelena Trivić.

– Razumijem da Trivićeva u Dodiku vidi političkog konkurenta, ali mislim da bi bilo ko ko ima iole osnovne kulture trebalo da bira rječnik, pogotovo ukoliko uzmemo da ona tako i na takav način opisuje čovjeka kojeg građani ove Republike i narod koji ovdje živi iz izbornog ciklusa u ciklus biraju ogromnom većinom – rekao je Kovačević.

Kako je rekao, s druge strane, Trivićeva ugošćava i smatra prijateljima strance koji nemaju nikakav legitimet i nigdje nisu izabrani i koji su došli ovdje samo sa jednim ciljem – da Srba i Republike Srpske ne bude.

– O tome ipak neka sude građani Republike Srpske i siguran sam da će oni znati to da ocijene na pravi način – istakao je Kovačević.

Izvor: ATV