U Prijedoru je počela sezona grijanja iako su radijatori u pojedinim dijelovima grada bili topli i prije zvaničnog početka sezone. Vršilac dužnosti direktora “Toplane” Prijedor Duško Miletić rekao je Srni da su kotlovi bili potpaljeni u četvrtak, 12. oktobra, te da su već u petak, 13. oktobra, u večernjim časovima neki korisnici imali tople radijatore.

“Spremno smo dočekali i na vrijeme počeli novu sezonu grijanja za koju trenutno imamo pripremljeno oko 14.000 tona sječke na lageru, što je dovoljno za period grijanja do kraja januara”, rekao je Miletić.

On je dodao da su tokom ljeta sanirali sistem i odradili remont tamo gdje je bilo pucanja i kvarova prošle zime, ali da puštanjem vode u vrelovod ima dosta problema na terenu jer se dolazi do curenja i sistem treba ozračiti.

“Molimo građane za strpljenje jer su ekipe na terenu i sve će biti sanirano u najkraćem roku i svi korisnici u sistemu grijanja imaće uskoro tople radijatore”, poručio je Miletić.

On je podsjetio da je od ove sezone grijanje skuplje za 22 odsto, ali da cijena nije mijenjana 12 godina.

“Na prethodnoj Skupštini grada povećali smo cijenu usluge za 22 odsto, što je prvi put od 2011. godine”, rekao je Miletić.

On je istakao da na snazi ostaju određene pogodnosti za redovne platiše i one koji plaćaju unaprijed.

“Svaki redovni korisnik koji uplati račun za grijanje do 25. u mjesecu ima pet odsto popusta, a svaki korisnik koji avansno uplati za narednu sezonu ima 10 odsto popusta”, naveo je Miletić.

Na ovaj način svoje domove zagrijava 3.500 korisnika u Prijedoru.

Izvor: SRNA/kozarski