Iz budžeta grada Prijedora danas će biti isplaćeno 185.000 KM podsticaja za 163 poljoprivredna proizvođača i dva udruženja, najavio je Goran Kecman iz Odjeljenja za poljoprivredu i ruralni razvoj grada Prijedora.

On je naveo da je riječ o podsticajima proizvodnju povrća na otvorenom, za plasteničku proizvodnju, za voćarstvo, za proizvodnju soje i pčelarstvo.
“U narednim periodu, možda i iduće semdice, očekujemo još jednu isplatu podsticajnih sredstava koja se odnosi na povrat sredstava za nabavku mineralnog đubriva i tu je malo veći iznos, od 335.000 KM, za oko 800 korisnika, tako da u narednom periodu biće isplaćeno više od 500.000 KM direktno poljoprivrednim proizvođačima na njihove račune”, rekao je Kecman.
On je dodao je u ovoj godini do sada isplaćeno oko 300.000 KM za sufinansiranje nabavke sjemenskog materijala i proizvodnju mlijeka, a da će uslijediti i druga tranša premija za mlijeko, podsticaji za ovčarstvo i svinjogojstvo i pomoć udruženjama, te da je do kraja novembra otvoren poziv za proizvođače pšenice koji imaju pravo na podsticaje od 50 odsto za nabavku repromaterijala.
“Pozivamo poljoprivredne proizvođače da se prijave na program i iskoriste priliku Vlade Mađarske za sufinansiranje nabavke mehanizacije od 70 odsto gdje je vlastito učešće do 30 odsto”, poručio je Kecman.
On je podsjetio da u ovom odjeljenju zainteresovani poljoprivrednici mogu dobiti sve potrebne informacije.

Izvor: prijedorgrad