Na aktuelnom času 23. redovne sjednice Skupštine grada Prijedora bilo je riječi i o preopterećenosti saobraćajnica u gradu zbog transporta uglja iz Kamengrada.

Predsjednik gradskog parlamenta Mirsad Duratović postavio je pitanje da li postoji mogućnost da se  saobraćaj uglja iz Kamengrada preusmjeri saobraćajnicom preko Bronzanog Majdana, budući da su već očigledna oštećenja na prijedorskim putevima te da, po  Duratovićevim riječima, postoje i određene dilatacije na mostu preko Sane zbog preopterećenosti. On je predložio da Prijedor i Sanski Most zajednički asfaltiraju preostali dio makadamskog puta na ovoj dionici.

Gradonačelnik Prijedora Slobodan Javor rekao je da je razgovarao sa Nedeljkom Ćorićem, ministrom saobraćaja i veza RS, te da je dogovoreno da se u narednom periodu održi sastanak kako bi se pronašlo rješenje za transport uglja, te da će tu biti riječi i o alternativnim trasama. Javor je pozvao da tom sastanku prisustvuju i predstavnici Sanskog Mosta, te tamošnjeg rudnika, kako bi zajednički došli do adekvatnog rješenja.
Odbornik Ranko Smiljanić pitao je da li postoji mogućnost da se zaobilaznica oko Prijedora proglasi putem od republičkog značaja, kako bi se na taj način konačno dovršila njezina izgradanja i na taj način rasteretio saobraćaj u samom gradskom jezgru.Z. J.

Izvor: kozarski