U komšijskom derbiju, prvom u okviru prvoligaškog karavana Republike Srpske, Omarska je sa minimalnim rezultatom 1:0 pobijedila gostujući Rudar Prijedor i osvojila veoma važne bodove u borbi za opstanak i “skok” ka sredini prvenstvene tabele.

Utakmica je bila tvrda i zanimljiva, dva trenera Zlatko Jelisavac i Srđan Marjanović koji se dobro poznaju jer su nekada sarađivali na klupi “rudara” sa Sane, su se nadmudrivala, a jedini pogodak postignut je u finišu susreta kada je mrežu Vilijama Orlanda pogodio Milan Vračar u 78. minutu. Bio je to trenutak odluke za veliku radost domaćih fudbalera koji su se ove jeseni oprostili pobjedom od svojih vjernih navijača.

Omarska – Rudar Prijedor    1:0 (0:0)

Fudbalski stadion u Omarskoj. Gledalaca: 1.300. Sudija: Velibor Gigović (Gradiška). Strijelac: Vračar u 78. minutu. Žuti kartoni: Banović, Grahovac, Jovičić, Stojnić, Rastoka, Da. Romanić (Omarska), Žoel da Silva, D. Bilbija, Alibegović (Rudar Prijedor).
OMARSКA: Ml. Jokić, Ratković, Rastoka, Da. Romanić (od 90+2. Jovičić), Grahovac, Anđić (od 58. Vračar), Stojnić, Šunić (od 69. Кrecelj), Jaćimović, Banović, Lajić.
RUDAR PRIJEDOR: Orlando, Кervos, Alibegović, Pekija, Radaković, D. Bilbija, Demonjić (od 69. Кovačević), Žoel da Silva, Кojić, Marić, D. Marmat (od 77. N. Marmat).

Izvor: SportDC