Fudbaleri “Omarske” u 32. kolu M.tel Prve lige Republike Srpske, na svom terenu, rezultatatom 2:1, savladali su ekipu “Željezničar Sport Tima” iz Banjaluke. Zlata vrijednim bodovima, dva kola prije kraja sezone, izabranici Zlatka Jelisavca, izborili su opstanak.

Gostujući igrači su dobro otvorili meč i u 9. minutu Đorđe Đogić je iz slobodnog udarca, sa dvadesetak metara, “Želju” doveo u vodstvo.

Narednih 15 minuta bili su u znaku “Omarske” i dva penala koji su načinjeni nad Vedranom Panićem.

U 15. minutu šut Nikole Kopanje sa bijele tačke, uz pomoć prečke, zaustavio je golman Stupar. Na loptu je izvanredno reagovao Marinko Rastoka i donio izjednačenje. Rastoka tri minuta kasnije, iz golmanskog prostora, maši prazan gol. Tražila je “Omarska” penal u 22. minutu zbog prekršaja nad Kopanjom, ali je sudija Domazet se nije oglasio.

U 25. minutu novi penal za “Omarsku” u gol za 2:1, u krajiškom derbiju kola, pretvara Vračar. Bio je to gol za potpuni preokret meča u Omarskoj.

U drugom poluvremenu trener Zlatko Jelisavac je umjesto Panića u igru uveo Darka Zdjelara, učvrstio sredinu, pa u drugom poluvremenu gosti nisu našli put do gola “Omarske”. Od 65.

minuta “Omarska” je imala igrača više obzirom da je drugi žuti karton zaradio Kralj.

U 80. minutu Rastoka je pogodio prečku. Na kraju, u 93. minutu kapiten Sergej Kalabić je bez lopte udario Vladana Anđića i zbog ranijeg žutog kartona i nesportskog gesta, zaradio crveni karton.

Meč je pratilo više od 800 navijača.

Za “Omarsku” bodove spasa su osvojili: Vujičič, Rastoka, Panić (od 46. Zdjelar), Grahovac (od 90+4. B. Romanić), Anđić, Stojnić, Kopanja (od 90. Šunić), Jaćimović, Banović, Jovičić, Vračar (od 89. D. Romanić).

“Omarska” je sa 35 bodova 14. tim lige. U gradskom derbiju naredne subote gost su “Rudar Prijedora”.

Žele ga pobjediti kao i šampiona “Krupu”.

Izvor: kozarski