Javna ustanova “Centar Sunce” Prijedor, koju pohađaju djeca sa razvojnim smetnjama, okončala je proceduru javne nabavke za dogradnju lifta vrijednog 79.400 KM, rekla je danas Srni direktor Slađana Radaković.

Ona očekuje da će realizacija projekta krenuti uskoro, a da je sada u procesu traženja rješenja za zamjenu postojećeg kombi vozila za prevoz štićenika.

“Imamo obično kombi vozilo, a potrebno nam je kombinovano u kojem se sjedišta mogu koristiti za sjedenje, ali i sklapati da se time dobije prostor za kolica naših štićenika. Tu smo u pregovorima sa gradom, bolnicom i lokalnim moto klubom”, rekla je Radakovićeva.

Ona je podsjetila da je u ovoj ustanovi, pored osnovne i srednje škole, od ove školske godine zaživio i vrtić, pored pripremnog predškolskog programa koji postoji od ranije.

“Imamo petoro djece i rad defektologa u vrtiću finansira Gradska uprava. Potrebe zajednice su veće, mi fizičkog prostora i uslove imamo, ali je uvijek ograničavajući faktor broj radnika”, dodala je Radakovićeva.

Ona je najavila da bi od iduće godine u ovoj ustanovi trebalo da zaživi javna usluga logopedskog tretmana i za djecu koja nisu štićenici “Sunca”, budući da se pokazalo da usluga koju u ovoj oblasti pruža prijedorska bolnica nije ni blizu dovoljna potrebama za intervencijama u razvoju govora koje se javljaju kod djece svih uzrasta.

Izvor: SRNA/kozarski