Povodom najradosnijeg hrišćanskog praznika, Božića, članovi Udruženja drumskih prevoznika Republike Srpske obradovali su božićnom pečenicom sedmočlanu porodicu Zdjelar u Rakelićima.

Zdjelari žive u skromnim uslovima. Korisnici su prava iz socijalne zaštite. Glavu porodice, oca Miću, nismo zatekli kod kuće, jer nadničenjem nastoji da prehrani porodicu. Bogatija praznična trpeza znači mnogo za njih i njihovo petoro djece, uzrasta od dvije do 15 godina. Iz Udruženja drumskih prevoznika Republike Srpske ističu da im je drago što su obradovali porodicu, koja ne može da obezbijedi pečenicu za najradosniji hrišćanski praznik.

Pored pečenja, Zdjelarima su donijeli osnovne životne namirnice, i paketiće za djecu. U današnjoj akciji učestvovalo je desetak prijedorskih prevoznika. “Prevoznici su se odazvali ovoj akciji, prikupili smo nešto novca i tako poklonima i pečenicom uljepšali praznike ovoj porodici i ovim divnim mališanima”, rekao je Igor Beben, predsjednik Udruženja.

Udruženje drumskih prevoznika Republike Srpske, koje je nedavno osnovano, obuhvata oko 400 firmi, a ovakve humanitarne akcije će, kažu, nastaviti i u narednom periodu. Pozvali su i druge ljude dobre volje da pomognu ugroženim porodicama i uljepšaju im ove praznične dane.

Izvor: kozarski