U Sportskoj dvorani “Mladost” održan je završni koncert Srpskog kultu mo-umjetničkog društva “Dr Mladen Stojanović”. Ovaj koncert organizovan je u okviru “Prijedorskog ljeta 2023”

Sekretar SKUD-a “Dr Mladen Stojanović” Nebojša Aleksić priča da će nakon završnog koncerta uslijediti zasluženi ljetni odmor, ali da će pojedine sekcije biti aktivne i narednih mjeseci.

“Iz ovog koncepta smo izdvojili dva koncerta. Jedan je koncert tamburaškog orkestra, a drugi je koncert vokalnih grupa koji će biti 11. i 14. jula. Završnim koncertom želimo dati što više prostora folkoloru i posebno što se izvodi devet koreografija od kojih su dvije premijere, jedna su svadbeni običaji sa Kozare, a druga su igre iz Kosovskog pomoravlja koje se izvode prvi put”, naveo je Aleksić.

Predsjednik SKUD-a “Dr Mladen Stojanović” Mara Ećim kaže da se ovim koncertom završava uspješna sezona, te daje on vrhunac svega što je vrijedno učeno tokom prošle godine.

“Očekujemo da ova mladost pokaže šta je radila sa našim koreografima, sa našim učiteljima folklora i moram da naglasim da se polako spremamo za turneju u Portugal, to je nešto što nam je kruna našeg ovogodišnjeg rada i mi ćemo na sve moguće načine najbolje predstaviti ovaj grad i državu” poručila je Ećim.

SKUD “Dr Mladen Stojanović” ima oko 400 članova i skoro svi su nastupali u završnom koncertu.

Izvor: kozarski