Denis Bećirović nema pravo da zakazuje takvu sjednicu Predsjedništva. To što on zakazuje jeste samo da privuče pažnju i da se bavi nekom temom.

Ovo je izjavila srpski član i predsjedavajuća Predsjedništva Željka Cvijanović, komentarišući zahtjev koji je uputio Bećirović za održavanje vanredne sjednice Predsjedništva s prijedlogom zaključaka povodom eskalacije “napada” organa Republike Srpske, na kako je naveo temeljne odredbe Dejtonskog mirovnog sporazuma i ugrožavanja ustavnopravnog poretka države.

– Predsjedništvo nema šta reći o tome šta radi jedan od entiteta, niti Predsjedništvo može nekog da zaduži da uradi nešto o entitetima. Prema tome, ako bi Predsjedništvo usvojilo neke zaključke na tu temu koju je delegirao Bećirović, a koji bi podrazumijevali da sam preglasana od strane druga dva člana, apsolutno nemaju nikakvu upotrebnu vrijednost – istakla je Cvijanovićeva za TV K3.

Cvijanović je dodala da bi to još više udaljilo jednih od drugih, navodeći da je ovo još jedna besmislena ideja Bećirovića.

– On nastoji da se pozicionira politički da bi se bavio nekom temom i da pokaže kako je on iznad neke koalicije koja ga je izabrala. Nažalost, svoju aktivnost u Predsjedništvu sveo ja na to da hoda okolo i priča protiv Republike Srpske, traži sankcije za predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika. Prema tome, nemam obavezu da u tom učestvujem i u slučaju preglasavanja to ništa ne znači, nego je samo još jedan ispaljen hitac u prazno Bećirovića – poručila je Cvijanović.

Izvor: Srpskainfo