Uručivanjem priznanja i novčanih nagrada pobjednicima završena je akcija “Uredi svoj vrt” koju je Gradska uprava organizovala po 21. put.

Načelnik Odjeljenja sa saobraćaj, komunalne poslove i zaštitu životne sredine i imovinsko-stambene poslove Dragoslav Kabić rekao je da ovi ljudi svojim trudom i radom uljepšavaju svoj životni prostor, a time i grad Prijedor
“Mi ćemo, kao i svake godine, i naredne podržavati ovu akciju u skladu sa budžetom. Garantujemo da ćemo sljedeće godine povećati sredstva”, rekao je Kabić novinarima u Prijedoru.

On je pozvao sve građane i institucije, javna i privatna preduzeća da se uključe u akciju, bez obzira na to što su nagrade simbolične.
Ankica Ajdarić iz Čejreka osvojila je prvo mjesto za najljepše dovorište.
“Potrebno je dosta, ali ja to radim sa zadovoljstvom i volim to i meni to ne predstavlja nikakav problem, jedino malo vremenski uslovi”, rekla je Ankica.
Drugo i treće mjesto u kategoriji najljepše uređeno dvorište osvojili su Milorad Pušac iz Omarske i Slavica Berić iz Srednje Lamovite.
Danijela Guskić iz Gornjih Orlovaca ima najljepši balkon i zahvalna je Gradskoj upravi i komisiji koja je opet prepoznala njen trud.
“Ja volim puno cvijeće i zaljubljenik sam u prirodu”, dodala je Danijela.
Drugo i treće mjesto u ovoj kategoriji pripalo je Radmili Bilbija iz Gomjenice i Slavici Kragulj iz Velikog Palančišta.
Nagradu za najuređeniji prostor oko stambene zgrade dobili su stanari Tone Perića 21 u LJubiji, prvu nagradu za najljepše školsko dvorište osvojila je Osnovna škola “Kozarac”, dok su specijalne nagrade dobili Željka Zorić i crkva na Pašincu.
Na javni poziv za učešće u ovogodišnjoj akciji primljeno je preko 30 prijava za izbor najljepšeg dvorišta, balkona, školskog dvorišta te prostora oko stambenih zgrada. Ove godine nije bilo prijavljenih poslovnih objekata.

Izvor: prijedorgrad