Grad Prijedor danas je u povodu Evropske sedmice mobilnosti organizovao Dan bez automobila koji je okupio više stotina djece iz vrtića i škola.

Djeca su nosila transparente s crtežima i napisima kojima se promovišu zdravi životni stilovi.
Načelnik Odjeljenja za saobraćaj, komunalne poslove i zaštitu životne sredine i imovinsko-stambene poslove Dragoslav Kabić rekao je da se grad Prijedor, kao i svake godine, pridružuje ovoj akciji gdje želi svim građanima da ukaže na potrebu da povedu više računa o ekologiji.

“Poruka je da što manje koriste svoje automobile, da što više koriste alternativna prevozna sredstva, bicikla, trotinete i slično, i da tako manje zagađujemo životnu sredinu”, rekao je Kabić novinarima u Prijedoru.
On je pozdravio učešće predškolaca i školaraca u ovoj manifestaciji kako bi im se od najmlađeg uzrasta ukazivalo na to kako se treba ponašati da se štiti životna sredina.
U centru grada saobraćaj je obustavljen od 11.00 do 14.00 časova kako bi se građanima omogućilo da uživaju u aktivnostima kao što su pješačenje, vožnja biciklima, rolerima i trotinetima, sportske aktivnosti, te dječije igraonice.

Izvor: prijedorgrad