Darko Nestorović, trofejni trener iz Republike Srpske i nekadašnji selektor mlade reprezentacije BiH osvojio je novi trofej u arapskom svijetu.

Nakon uspjeha u Kuvajtu sa Al Arabijem i Kazmom popularni Nestor je sa Al Vehdatom osvojio Superkup Jordana. Al Vehdat je u odlučujućoj utakmici za trofej rezultatom 1:0 pobijedio Al Fajsali Aman, a strijelac jedinog pogotka još u osmom minutu bio je Bernard Anri.

Ekipa Al Vehdata

 

Darko Nestorović prima čestitke klupskog rukovodstva

 

Srpskom stručnjaku bilo je dovoljno svega mjesec dana na klupi novog kluba da obogati njegovu trofejnu riznicu i donese još jedan eksponat u trofejnu salu. Zanimljivo je da Al Vehdat u posljednje dvije godine nije uspio da pobijedi Al Fajsali Aman, a u posljednjih sedam dana, na klupi sa Nestorovićem, to mu je pošlo dva puta za rukom. U prvom meču Superkupa, u gostima, Al Vehdat je slavio rezultatom 2:1, a potom je pobjedu i trofej ovjerio kod kuće sa 1:0. Tako je Nestorović nastavio da upisuje svoje trenersko ime zlatnim slovima u vječnost arapskog fudbala.

Darko Nestorović

 

Inače, Superkup igraju šampion i pobjednik Kupa, a Al fejsali Aman je bio najbolji klub u Jordanu prošle sezone, dok je Al Vehdatu pripao trofej masovnijeg takmičenja.

Darko Nestorović

 

Mediji u Jordanu su preplavljeni s naslovima i pohvalama na račun Nestorovića i njegovog tima, a ekspresno su napravljene i brojne karikature koje donosimo ekskluzivno.

Karikatura u jordanskim medijima

 

Redakcija portala sportdc čestita Darku Nestoroviću još jedan veliki fudbalski uspjeh u trofejnoj trenerskoj karijeri.

Karikatura u jordanskim medijima