Portparol SNSD-a Radovan Kovačević rekao je danas da u istorijskom trenutku za Republiku Srpsku, u kojem se suočava sa pritiscima i napadima sa svih strana, opozicija kreće u pojačani udar na rukovodstvo Srpske kako bi oslabili Srpsku i spriječili predstvnike vlasti da zaštite njena prava.

– Ne smije da prođe neprimjećeno kako opozicija kreće u pojačane udare iznutra na rukovodstvo Republike Srpske u ovom istorijskom trenutku kada nas napadaju na sve načine, kada su poslali stranca bez legitimiteta da nam mijenja i poništava zakone, da zbog njega podižu optužnice protiv rukovodstva Srpske koje samo radi svoj posao u skladu sa Ustavom i zakonom i kada nam SAD i Velika Britanija uvode sankcije zbog toga što donosimo odluke kako bismo zaštitili svoja Ustavom zagarantovana prava – rekao je Kovačević za RTRS, dodajući da je namjera rukovodstva Republike Srpske da zaštiti njene interese.

Kovačević je istakao da samo potpuni politički slijepac, licemjer i politička kukavica može reći da je za krizu u BiH odgovorna vlast u Republici Srpskoj.

– Da li to znači da ne postoje pritisci na Republiku Srpsku, da ne psotoji nametnuti visoki predstavnik koji nije visoki predstavnik i nema nikakav legitimitet? Da li to znači oni iz Sarajeva žele sve najbolje Republici Srpskoj i da ne postoje velike svjetske sile koje uvode sankcije predstavnicima naroda Republike Srpske koji rade svoj posao jer im je to ustavna i zakonska obaveza – upitao je Kovačević.

On je poručio da će bez obzira na tu vrstu opozicionog političkog bezobrazluka i kukavičluka, nastaviti da rade svoj posao i da štite interese građana Republike Srpske, bez obzira na to, kako kaže, kako im prijetili, kakve im sankcije uvodili i kakve optužnice podizali zbog toga što štite interese građana koje predstavljaju.

– Opozicija nikada neće doći na vlast jer građani nikada neće podržati takve političke slijepce, neznalice i kukavice koji u trenutku, kada je kompletna Republika Srpska izložena najgorim mogućim atacima i pritiscima, na taj način dodatno učestvuju u tome, kako bi oslabili Srpsku – naveo je Kovačević.

On je istakao da će Republika Srpska, uprkos tome, ostati jaka.

– Republika Srpska će sa ovim rukovodstvom na čelu sa Miloradom Dodikom, SNSD-om i koalicijom koja ima podršku naroda, sačuvati sve ono što predstavlja njenu ustavnu poziciju i kapacitet i sačuvati prava Srpske i svih njenih građana – poručio je Kovačević.

Autor: RTRS