ИСТОЧНО САРАЈЕВО, 22. АВГУСТА /СРНА/ - Лидер ХДЗ-а Драган Човић на конференцији за новинаре након састанка представника владајућих странака на нивоу БиХ у Источном Сарајеву.

Čović je izrazio nadu da bi u naredna dva do tri mjeseca trebali biti stvoreni uslovi da svih 14 uslova na putu ka EU koji su stavljeni pred BiH, budu i usvojeni.

– Ako nastavimo ovim tempom, siguran sam da će izvještaj koji ćemo u septembru pisati, a u oktobru objaviti kada je u pitanju EU o BiH, biti pozitivan – rekao je Čović na konferenciji za novinare u Administrativnom centru Republike Srpske.

Prema njegovim riječima, danas dogovoreni zakoni i akti do kraja mjeseca bi trebali biti usvojeni.

– Držimo dinamiku i uvjeren sam da iz osmog mjeseca ne bi trebali izaći, a da u Domu naroda ne potvrdimo tri zakona i ono što će biti na vanrednoj sjednici Predstavničkog doma, a što će pripremiti Savjet ministara – rekao je Čović.

On je izrazio zadovoljstvo što je danas održan sastanak koji je planiran 24. jula i što će danas biti održana sjednica Predstavničkog doma na kojoj bi trebalo da budu usvojena tri zakona i izabran ministar finansija u Savjetu ministara.

Čović je najavio da će u narednih 15 dana domaćin sastanka lidera biti predstavnici “trojke”.

On je izrazio nadu da će lideri nastaviti da rade ovom dinamikom, da što manje komentarišu rad, ali da završe sve što imaju u planu.

Autor: SRNA/Srpskainfo