Da je teška situacija kod poslodavaca u BiH govori podatak da je sve kompanije “muku muče” sa radnicima, kako ih pronaći, kako ih zadržati da isti ne idu van granica BiH.

Jedna kompanija iz Krajine, tačnije iz Cazina, koja se bavi vodoinstalacijom, kanalizacijom, adaptacijom kupatila te hitnim intervencijama ASES team iz Ćoralića ostala je bez radne snage jer su svi radnici dali otkaz.

– Kako sam danas primio obavijest o kolektivnom otkazu svih radnika, ovim putem obavještavam naše klijente, kupce, i one kojima sam dužan a ne znam, i one koji su nama dužni da se jave na broj telefona. Od sutra jutro sam u firmi Ćoralići 226 pa ako dobijem ključeve bujrum. Admir Suljić kriv za sve – izjavio je vlasnik kompanije.

Kako su izjavili sad već bivši radnici, kolektivni otkaz su dali zbog prekovremenog rada, ali i drugih nepravilnosti prema radnicima.

Ova pojava pokrenula je lavinu komentara na Fejsbuku sa pitanjem – ko je kriv, radnici ili gazda zbog kolektivnog otkaza?

– Ne znam dotičnog pa neću pisati njemu, a to što si napisao – radnici kao radnici idu za boljem. Znači nije do njih nego nešto drugo. Nažalost ima još firmi gdje su radnici nezadovoljni od plata, prekovremenih sati do upisivanja staža i još mnogo toga – jedan je od komentara na Fejsbuku, prenosi Bosnainfo.

Izvor: Srpskainfo