Gradonačelnik Prijedora Slobodan Javor prisustvovao je danas otvaranju poslovnice firme “Inter cars” iz Poljske gdje je zaposleno 10 radnika.

Riječ je o podružnici jednog od najvećih evropskih distributera rezervnih dijelova, guma, akumulatora i ostale opreme za putnička i teretna vozila te motocikle. U svojoj ponudi imaju alate i opremu za servisne radionice i dijelove za motocikle.
” Inter cars” posluje na teritoriji BiH od 2017.godine, a novootvorene prostorije u Prijedoru su smještene u starom dijelu Industrijske zone ” Celpak”.
Ova aktivnost samo je još jedan pokazatelj da se u Gradskoj upravi Prijedor, pored infrastrukturnih ulaganja, uveliko radi na privlačenju domaćih i stranih investitora u Prijedor.

Prije tri mjeseca, kao destinaciju povoljnu za ulaganje prepoznao je i investitor iz Njemačke i osnovao firmu za proizvodnju euro paleta, gdje je zaposleno 11 radnika, a u planu imaju proširenje proizvodnje.
U toku su pregovori sa još dva investitora.
Uporedo s tim, pripremni radovi za firmu “Bosankar” na Aerodromskom naselju teku planiranom dinamikom, postoji kontinuirani kontakt sa investitorom iz Italije, tako da se uskoro može očekivati početak izgradnje proizvodnog pogona, gdje će posao biti obezbijeđen za 50 radnika.
Privlačenje investitora, otvaranje novih radnih mjesta i zapošjavanje mladih i kvalifikovanih radnika prioriteti su u radu Gradske uprave Prijedor.
Za investitore, domaće i strane, na snazi je Odluka o raspolaganju nepokretnostima u svojini Grada Prijedora, prema kojoj se po povoljnijim okolnostima dolazi u posjed nepokretnosti ili zemljišta u vlasništvu Grada Prijedora ako je investicija od značaja za Grad Prijedor.

Izvor: prijedorgrad