U Trećem osnovnom sudu u Beogradu danas je ispitivanjem svjedoka nastavljeno suđenje hirurgu sa VMA Nikoli Ostojiću, optuženom za brutalno prebijanje supruge Ivane O. u januaru ove godine.

a današnjem suđenju svjedočila je prijateljica Ivane O. i žena koja je čuvala dijete Ivane i Nikole Ostojića.

Branka N. je ispričala da se sa Ivanom čula krajem januara mjeseca kada ju je oštećena obavijestila da trpi psihičko i fizičko nasilje od strane supruga.

FOTO: DR NIKOLA OSTOJIC/INSTAGRAM/SCREENSHOT
FOTO: DR NIKOLA OSTOJIC/INSTAGRAM/SCREENSHOT

Odgovarajući na pitanja tužioca svjedok je rekla da je zajedno sa Ivanom išla 1. februara u bolnicu i da je imala brojne vidljive povrede, a ispričala je svoja neposredna saznanja kako je oštećena zadobila te povrede.

Ona je ispričala da je Ivana imala modrice ispod očiju, da joj je bila slomljena ruka, kao i da joj je bila počupana trećina kose. Ispričala je da je Nikola suprugu udarao oklagijom, da ju je šutirao, pljuvao i vrijeđao.

Na pitanje advokata Đorđa Kalanja svjedok je rekla da su djeca srećna što se čuju sa ocem iz pritvora, kao i da je oštećena srećna zbog djece.

Dadilja rekla da djeca pate bez oca

Pitanja je postavljao je i Nikola Ostojić, a ona je rekla da se tokom januara sa Ivanom čula za Božić i tada 31. januara i 1. februara kada joj je ispričala za nasilje.

Na pitanje kakav je Ostojić čovjek, Branka N. se rasplakala i pričala da je on operisao i njenog sina i supruga, kao i da je uvijek pomagao svima ne pitajući za njihovo finansijsko stanje.

Advokat je zatim stavio primjedbu na njen iskaz jer je ona o događaju imala saznanja preko oštećene koja je povukla svoj iskaz, odnosno iskoristila pravo kao supruga da ne svjedoči.

Zatim je svjedočila Soka Đ. koja je čuvala njihovo dijete i ona tvrdi da je brak Ostojića i Ivane O. bio “brak kakav bi poželjela svojim najbližima”, kao i da djeca mnogo pate zbog oca koji im nedostaje, piše Blic.

Advokat je zatražio da se Ostojiću ukine pritvor, ali je sud ovaj prijedlog odbio.

Izvor: Srpskainfo