Tokom noći u Kosovskom Pomoravlju bačene su tri bombe na kuće predstavnika i rukovodioca Srpske, saopšteno je iz Kancelarije za Kosovo i Metohiju. Srećom, povrijeđenih nema, ali je pričinjena materijalna šteta.

Kako je navela Kancelarija, prvo je oko 2.30 bačena bomba u dvorište Srđana Ristića u Ranilugu, direktora Predškolske ustanove “Pčelica maja”. Pričinjena je velika materijalna šteta, ali su članovi porodica na svu sreću dobro.

Otprilike u isto vrijeme bačena je bomba na porodičnu kuću i garažu Vladice Aritonovića u selu Glogovce, koji je zamjenik gradonačelnika opštine Ranilug. I ovdje je pričinjena velika materijalna šteta, a u napadu niko nije povrijeđen.

Tokom noći eksplozivna naprava je bačena na kuću Zorana Ristića iz Raniluga, direktora Centra za socijalni rad, ali nije došlo do eksplozije, piše Blic.

Direktor Kancelarije za KiM Petar Petković rekao je da je ovo učinjeno kako bi se ovi ljudi i njihove porodice zastrašili i naterali da napuste svoja ognjišta, “a sve sa ciljem etničkog čišćenja Srba koje Kurti kontinuirano sprovodi”.

Izvor: Srpskainfo