Sarajevska policija sinoć je u 21.25 uhapsila Luku Čokaru (22) iz Kaknja za kojim je bila raspisana potraga MUP-a Zeničko-dobojskog kantona zbog razbojništva i napada na Žarka Vujicu, župnika crkve Sv. Petra i Pavla u Kaknju, koji se dogodio 2. septembra, potvrdio je portparol MUP-a ZDK Elvedin Fišek.

U okviru operativnih aktivnosti u Sarajevu pripadnici MUP-a Zeničko-dobojskog kantona su u četvrtak, 28. septembra, u saradnji sa službenicima MUP-a Kantona Sarajevo prema naredbi Kantonalnog suda u Zenici, izvršili pretres stambenih objekata i vozila koje koristi Čokara i tom prilikom pronašli određen iznos novca, nakit, dukate i kutiju sa natpisom “Vlasništvo Župe Kakanj”, saopšteno je juče iz MUP-a Zeničko-dobojskog kantona.

Maskirani razbojnik je 2. septembra uveče u prostoriji župne kuće u Župi Svetih Petra i Pavla u Kaknju vezao sveštenika Žarka Vujicu, te uz prijetnju nožem oteo novac i zlatni nakit.

Vujica je rekao da je razbojnik ukrao novac koji je našao kod njega i u kancelariji, a potom mu ponovo nožem zaprijetio da ne javlja policiji i da ne ustaje sa poda sat vremena jer će ga u protivnom neko ubiti.

Izvor: banjaluka.net