Prijedor može da se ponosi svojom omladinom. Dokaz tome je i petnaestogodišnja Kalina Odicki koja se sa Internacionalnog muzičkog festivala u Beogradu vratila sa osvojenim trećim mjestom.

”Tako lako” naziv je numere sa kojom se Kalina Odicki predstavila na Internacionalnom muzičkom festivalu u Beogradu. U konkurenciji 100 takmičara iz 12 zemalјa, uspjela je da osvoji treće mjesto.

”Prva faza takmičenja bila je onlajn i takmičari sa više od 92 boda, prošli su u finale. Dobila sam poziv za prestižni festival za mart naredne godine na Malti, a selektorka festivala Zorica Ninković odabrala me je za internacionalni tim koji će se od slјedeće godine takmičiti na mnogim svjetskim festivalima”, priča Kalina.

Kalina je muziku zavolјela još od malih nogu. Pohađala je Muzičku školu i svirala klavir.

”Počelo je od ranog djetinjstva kada sam krenula na dječiji hor ‘Vilenjak’ pa se to tako razvijalo i kroz Muzičku školu, pa ‘Đurđevdanski festival’, zatim ‘Balkan fest’ te druga takmičenja i festivali. Većinom sam učestvovala na onlajn festivalima”, dodaje Odicki.

Kalina je učenica prvog razreda Gimnazije ”Sveti Sava” i to joj je trenutno prioritet. Trenira i košarku i, kako kaže, sve stiže, jer organizacija je najbitnija.

”Odličan sam učenik. Nadam se da će tako i ostati. Košarku igram već četiri godine, ali dan uvijek počinjem i završavam uz pjesmu”, navodi Kalina.

Međunarodni festival u Beogradu na kojem je učestvovala i ova mlada Prijedorčanka, posvećen je borbi protiv raka kod djece, u saradnji sa nastarijim udruženjem u Srbiji i regionu, koji se bavi ovom problematikom.

Kalina Odicki priča da joj muzika ispunjava dušu. Smatra da svaki čovjek, u svemu što radi, treba da ima emociju, a to naročito važi u svijetu muzike.

Izvor: kozarski