Gradonačelnik Prijedora Milenko Đaković organizovao je prijem za Ivonu Odicki koja je osvojila treću nagradu na internacionalnom muzičkom festivalu ” Slavjanski bazar” u Bjelorusiji i Nikolinu Aničić, najboljeg studenta godine na Filozofskom fakultetu u Banja Luci.

On je nakon prijema novinarima izjavio da se Gradska uprava trudi da uoči sva izuzetna djelovanja naših sugrađana.

” Ovo su dvije izuzetne mlade djevojke čija su dostignuća vrijedna naše pažnje i grad Prijedor kao dobar domaćin želi da to zna i naša javnost”, rekao je Đaković.
On je naglasio da ova dostignuća i u školovanju i uspjeh u muzičkoj djelatnosti su vrhunskog karaktera i da bi se sa njima podičili i mnogo veći gradovi od Prijedora.
” Mi želimo da kažemo da smo uvijek uz svoje građane koji postižu fantastične ili najbolje uspjehe na svom životnom putu, radujući se njihovom daljem razvoju ,a to će svakako biti i na neki način predstavljanje grada Prijedora kao grada u kojem i mladi studenti i đaci i profesori koji rade sa njima vrijedno rade da bi se postigli ovakvi rezultati”, rekao je Đaković čestitajući gošćama na njihovim uspjesima.
Ivona Odicki je istakla da je ponosna što je predstavljala svoju državu na takvom festivalu i što je nagrađena pogotovo što su tamo nagrade osvajala i neka od velikih muzičara sa naših prostora.
” Zahvaljujem se našem gradonačelniku na podršci i ovo mi mnogo znači i ovo je jedan divan gest”, rekla je Odicki.
Nikolina Aničić je izjavila da je završila učiteljske studije u Banja Luci kao najbolji diplomirani student ispred svog smjera i student generacije ispred Filozofskog fakulteta.
” Trenutno pohađam master studije koje takođe privodim kraju i planirala sam da dalje nastavim sa svojim obrazovanjem. Želim da se zahvalim našem gradu i gradonačelniku koji su prepoznali sve ono što sam postigla i ostvarila tokom svog studiranja jer i ovo je jedna nagrada za sve ono što sam postigla”, rekla je Aničićeva.
Ona je zahvalila gradu što uvijek prepozna mlade i uspješne ljude i ovo je podrška da oni i dalje nastave sa uspjesima.
” Poruka mladima je da se rad i trud uvijek isplati i temelj svakog uspjeha jeste želja ,a nakon toga dobro postavljeni ciljevi, organizacija i upornost i svakako najvažnija je vjera u sebe”, istakla je Aničićeva.
Prijemu je prisustvovao i Nikola Deretić, inače direktor Slovenskog kulturnog centra koji njeguje kulturnu saradnju sa slovenskim narodima.
” Došao sam da čestitam ovim mladim djevojkama,a prvenstveno Ivoni koju smo sa punim povjerenjem usmjerili ka Bjelorusiji i ona je to povjerenje apsolutno opravdala”, istakao je Deretić.
On je dodao da Ivona vjerovatno nije ni svjesna svog uspjeha jer je ovo u posljednjih 20 godina tek treći put da je neko iz BiH dostigao treće mjesto.
” Zahvalio bih se i gradu Prijedoru i gradonačelniku koji je prepoznao misiju Slovenskog kulturnog centra, podržali nas i mi simbolično uzvraćamo ovim rezultatima”, zaključio je Deretić.

Izvor: prijedorgrad