U Republici Srpskoj i Federaciji BiH danas će biti pretežno oblačno vrijeme sa olujnim vjetrom, a u većini krajeva se očekuju i obilne padavine.

U prvom dijelu dana kiša će jačati i postepeno će se premještati od zapada ka sjeveru i istoku. Biće i prolazno jačih pljuskova sa grmljavinom, a na jugu će biti i obilnijih padavina, saopšteno je iz Republičkog hidrometeorološkog zavoda.

Olujni vjetar će u dalje duvati u većini predjela. Pri prolasku hladnog fronta tokom dana na sjeverozapadu će vjetar postepeno slabiti, kiša će prestati i počeće razvedravanje.

Tokom popodneva i do večeri kiša će prestati i na jugu i istoku uz pad temperature.

Najviša dnevna temperatura vazduha od 17 na jugozapadu do 24 na istoku, u višim predelima od 12 stepeni Celzijusovih.

Prema prognozi Federalnog hidrometeorološkog zavoda, jutros je pretežno sunčano na sjeveru i sjeveroistoku, a u ostalim krajevima pretežno oblačno vrijeme. Kiša je registrovana na zapadu i sjeverozapadu.

Temperatura vazduha izmjerena u 8.00 časova: Čemerno sedam, Bjelašnica, Glamoč osam, Han Pijesak, Livno devet, Sarajevo, Bugojno, Jajce 12, Bileća, Sokolac 13, Sanski Most 16, Neum 17, Bijeljina 18, Doboj 19, Banjaluka 20 stepeni Celzijusovih.

Autor: SRNA/Srpskainfo