Direktor prijedorske bolnice „Dr Mladen Stojanović“ Andrija Vukotić danas je u ime predsjednika Republike Srpske uručio zlatnik majci djevojčice rođene na Dan Republike Srpske – 9. januara.

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik je povodom obilježavanja Dana Republike Srpske 9. januara darivao zlatnikom bebe rođene u Srpskoj na taj dan. Prijedorčanka Bojana Antonić je danas od direktora prijedorske bolnice Andrije Vukotića primila zlatnik za djevojčicu Iris , koja je rođena na Dan Republike Srpske.

Ona je rekla da se od srca zahvaljuje predsjedniku Republike Srpske.

„Želim da se zahvalim našem predsjedniku na ovom divnom gestui drago mi je što se beba rodila baš na Dan Republike“, navela je presrećna majka.

Direktor JZU Bolnica „Dr Mladen Stojanović“ Andrija Vukotić je rekao da su očekivali više poroda taj dan, ali da je bio samo jedan. Prvog  januara su rođene četiri bebe.

„Raduje me činjenica da naša pronatalitetna politika Gradske uprave daje rezultate.  Prošle godine smo imali 31 bebu rođenu više u odnosu na pretprošlu godinu, znači 649 beba je rođeno, a pretprošle godine je rođeno 618 beba.Zahvaljujem se predsjedniku Republike Srpske Miloradu Dodiku na zlatniku koji je uručen danas i u prijedorskom porodilištu“, rekao je Vukotić.

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik je darivao zlatnikom 25  beba rođenih na Dan Republike Srpske. Dodik je izrazio nadu da će se u Srpskoj svjedočiti sve većem broju rođene djece.

Izvor: kozarski