Pisac i muzičar Nenad Janković, javnosti poznatiji kao dr Nele Karajlić rekao je za ATV da oni koji nemaju ozbiljne ingerencije sude predsjedniku Republike Srpske Miloradu Dodiku.

“Ti predstavnici koji su došli tu bez osnovnih papira, da bi visoki predstavnik tu mogao da bude on mora da bude potvrđen od Savjeta bezbjednosti, sad ispada da bi svaki Nijemac mogao da dođe i da kaže ovo ne može ovako, vi morate drugačije, rekao je Karajlić

Karajlić je istakao da je Bosna  mnogo komplikovana generalno istorijski i da bi tri ključne strane, a tu su Srbi, Hrvati i Bošnjaci, trebali da se nađu za jednim stolom.

“Sve tri strane trebaju da budu spremne za taj dogovor. Koliko ja vidim, Republika Srpska je spremna za takav sastanak i svaki potes Srpske je u suštini poziv na dijalog”, rekao je Karajlić.

On je istakao da je za takav jedan razgovor neophodno da sve strane imaju istu motivaciju i da vjeruju u to da se na taj način može doći do konačnog dogovora.

Karajlić ističe da je to sat i po razgovora da se od Bosne napravi zemlja, ali da je problem što jedna od te tri strane ili neće ili nije u stanju da sjedne za taj sto.

“Ako neće, ona onda stalno računa na to da će sa strane dobiti neku pomoć koja će joj omogućiti da i dalje drži situaciju u totalnoj neizvjestnosti, a ako ne može onda je to veći problem, onda je u pitanju organizacioni kapacitet da li neko zaista može da se organizuje unutar svog korpusa da pošalje čovjeka koji će otići na taj razgovor koji će trajati sat i po vremena”, jasan je Karajlić.

Izvor: ATV