Nikola Jokić došao je do drugog uzastopnog tripl-dabla za manje od 24 sata!

Poslije istorijskog učinka protiv Vašingtona, jedinog tima protiv kog nije još imao tripl-dabl, sada je dirigovao u duelu sa Portlandom. Bilo je 127:112 za NBA šampione, Jokić je ubacio 29 poena uz 15 skokova i 14 asistencija.

Šutirao je Jokić 12/17 iz igre, od toga 1/3 za tri poena, imao je +-/ indeks 24, dodao je dve ukradene lopte i blokadu, izgubio je samo dvije lopte za 35 minuta na terenu.

Porter je bio dominantan šuter prvaka NBA lige sa 34 poena uz 13/21, Gilespi je dodao 18 poena, dok je u Portlandu lider bio Grant sa 25 poena, Ejton je imao 22 uz 10 skokova.

Poslije tri uzastopna poraza pred Ol-star, Denver je vezao drugu pobjedu, pokazao je da mu je pauza bila potrebna da se regeneriše i sada slijedi posljednji zalet za što bolju poziciju pred plej-of, u borbi sa Minesotom, Oklahomom i Klipersima.

Inače, ovo je bio četvrti put da su Porter i Jokić imali na meču barem 25 poena i 10 skokova uz 60 posto šuta, čime su izjednačili učinak Hakima Olajdžuvona i Ralfa Sampsona iz 1976. godine. Takođe, jedan momenat Jokićeve dominacije je svima promakao poslije Vašingtona – postao je najbrži igrač koji je došao do tripl-dabla protiv svih rivalato je učinio u 650 mečeva, Rasel Vestbruk je do toga došao na 857 mečeva, a Lebron Džejms posle 1.212 utakmica.

Jokiću je ovo 17. tripl-dabl u sezoni, ima 122 tripl-dabla u karijeri, prvi je Rasel Vestbruk na vječnoj listi sa 198, slede Oskar Robertson sa 181 i Medžik Džonson sa 138.

Što se toka meča tiče, nada Portlanda je ugašena sredinom druge dionice, dugo je Denver igrao u drugoj brzini, pa je pojačao ritam da ode na poluvrijeme sa +15, razlika je konstantno rasla i na kraju se samo postavljalo pitanje o tome hoće li šampioni dozvoliti domaćinu da ublaži poraz. Maksimalna razlika je bila +21 u nekoliko navrata. Nije se osjetilo ni odsustvo Džamala Mareja, koji je ovu utakmicu propustio zbog povrede.

Autor: Srpskainfo