Predstavnici NP „Kozara“ i Turističke organizacije grada Prijedor učestvovali su na 45. Međunarodnom sajmu turizma u Beogradu, te na 4. Međunarodnom sajmu turizma u Banjaluci.

Turistička organizacija Prijedor je predstavila bogatu  turističku ponudu grada Prijedora, odnosno aktivnog turizma i rekreacije kao i raznovrsnu ponudu komitenata Potkozarske kuće.

Dijana Aramanda, v.d. direktora TO Prijedor je istakla da je prvi sajam bio 45. Međunarodni sajam u Beogradu pod motom: „Avantura počinje ovdje“ što znači da je akcenat ove godine stavljen na aktivan odmor i rekreaciju.

“Učešće je uzelo preko 27 zemalja i 400 izlagača iz Evrope i svijeta. Drugi sajam je bio proteklog vikenda  u Banjaluci,  4. po redu koji je okupio preko 150 izlagača iz Evrope i regiona. Moram da kažem da je ovo jako značajno za sve turističke radnike prije svega zato što živi kontakti  i dalje su nezamjenljivi što se tiče razmjene iskustava dogovora i saradnje“, istakla je ona. Aramanda je naglasila da je upravo zahvaljujući  razgovorima i uspostavljanju saradnje sa TO Kragujevac  napravljen plan da  se u našem gradu u maju u sklopu obilježavanja Dana grada održi  Festival rakije, zdravlja i hrane.

NP „Kozara“ takođe je učestvovao na beogradskom i banjalučkom sajmu turizma. Ponosni su što je u Beogradu  njihov štand posjetio predsjednik Srbije Aleksandar Vučić. Marketing i promocija su nešto što bez čega nema ni napretka ni razvoja, a ovoga puta su se predstavili zajedno sa Motelom „Bijele vode“.

„ I mi smo veoma zadovoljni posjetom na našem štandu.  Inače u zadnje vrijeme je veoma mnogo posjetilaca iz Srbije koji posjećuju našu planinsku ljepoticu Kozaru. Iz tog  razloga smo učestvovali samostalno na sajmu u Beogradu,  naravno mi smo učestvovali i na sajmu u Banjaluci koji je manjeg obima,  ali eto ipak smo se predstavili ovdje u regiji i zadvoljni smo na neki način što smo prisutni u javnosti“, rekao je Božidar Nikoletić, direktor NP „Kozara“.

NP „Kozara“ je učestvovao i na sajmovima u Ljubljani i Novom Sadu. Sajmovi su po ocjeni svih pun pogodak, jer igraju ključnu ulogu u promociji raznih turističkih destinacija.

Izvor: kozarski.com