V.d. direktora Investiciono-razvojne banke Republike Srpske Dražen Vrhovac prisustvovao je najvažnijem događaju u oblasti investiranja u Austriji – stručnom Kongresu fondova za profesionalce („Fonds professionell kongres 2024“), koji se juče i danas održava u Beču.

Ovaj događaj okuplja investicione savjetnike, konsultante za imovinu, investicione stručnjake iz banaka i štedionica, kao i lidere u oblasti investiranja iz Austrije i cijelog svijeta.

Kroz nekoliko panela održana su predavanja svjetskih lidera u oblasti ekonomije, finansijskog savjetovanja, politike, sporta i raznih drugih oblasti.

Govorilo se o tržištu kapitala i neizvjesnosti uzrokovanom inflacijom, sukobom u Ukrajini, promjenama kamatnih stopa, izazovima u snabdjevanju energijom, kretanjima u digitalnom tržištu finansija, kao i drugim političkim i ekonomskim dešavanjima u svijetu.

Zajedno sa Vrhovcem kongresu je prisustvovao i Mladen Filipović, šef Predstavništva Republike Srpske u Austriji.

Prethodno je u Beču održan Investicioni forum, u organizaciji Investiciono-razvojne banke Republike Srpske (IRBRS) i Predstavništva Republike Srpske u Austriji, na kojem su predstavljene konkretne ponude za ulaganje u Republiku Srpsku austrijskim privrednicima i privrednicima srpske dijaspore. Investicioni forum u Beču dio je ovogodišnjih aktivnosti koje su proistekle iz prvog velikog i uspješnog „INVEST FORUMA“ u septembru prošle godine u Banjoj Luci, u organizaciji IRBRS i Vlade Republike Srpske.

Ovo je prvi forum od planiranih šest u Evropi i svijetu u ovoj godini. Kruna ovih aktivnosti biće objedinjeni veliki događaj na jesen u Republici Srpskoj – Četvrta investiciona konferencija „INVEST SRPSKA“ i Drugi „INVEST FORUM“.

prijedor24h