Fudbaleri Rudar Prijedora su odigrali prvu prijateljsku utakmicu na pripremama na Zlatiboru i remizirali su protiv Zemuna – 0:0. Nakon ovog susreta trener „rudara“ sa Sane Vule Trivunović je bio zadovoljan onim što je video na terenu od svojih pulena.
Bila je ovo odlična utakmica protiv jakog i agresivnog protivnika, kao da se igralo za bodove. Odigrali smo dobro i odgovorno, jedino smo bili malo nemirni u pasu, ali u globalu sve je u redu, mogu da budem zadovoljan. Te neke uočene stvari nastojaćemo da popravimo. Bila je ovo prva ozbiljna utakmica za nas tokom ovih priprema jer je ona u Ljubiji protiv drugoligaša Republike Srpske OFK Brda iz Hambarina bila samo zagrejavanje. Nastojaćemo kroz prijateljske utakmice da se dižemo ima sasvim dovoljno vremena do početka prvenstva da se „namestimo“ kako želimo – istakao je Vule Trivunović, šef stručnog štaba Rudar Prijedora.
Obavljeno je izvlačenje takmičarskih brojeva prvoligaške sezone 2024/25, a po volji kuglica na otvaranju prvenstva Prijedorčani će gostovati u Laktašima, kod direktnog rivala u borbi za sam vrh.
Nema pritiska, idemo lagano. Sa svim protivnicima ćemo morati da igramo po dva puta, kod kuće i u gostima. Derbi je odmah na startu, pa onda i gostovanje Famosu. Nije jednostavno, ali neće biti lako ni našim rivalima. Naša želja je da da se podignemo na jedan viši nivo u odnosu na prethodnu sezonu i da sklopimo tim koji će ići od utakmice u utakmicu i rasti – jasan je Trivunović.
Rudar Prijedor će u subotu odigrati novu utakmicu na Zlatiboru, a rival je bijeljinski Radnik, aktuelni šampion Republike Srpske i premijerligaš BiH. Meč počinje u 18.30 časova. U srijedu će Prijedorčani odmeriti snage sa Grafičarom, a za subotu je zakazan duel protiv Smederevo.

Izvor: SportDC