Nakon debitantskog poraza (0:1) na domaćem terenu od Laktaša Admiral bet Vule Trivunović na klupi Rudar Prijedora osvojio je prvi bod. “Rudari” sa Sane remizirali su na pomoćnom terenu Gradskog stadiona u Banjaluci protiv BSK-a (1:1), iako su prvih 45 minuta rešili u svoju korist minimalnim vođstvom.

Ne mogu da budem zadovoljan igrom i rezultatom, nije to ono što mi želimo i čemu stremimo. Očigledno da stvari nisu onakve kakve su predstavljane do sada i moraćemo u narednom periodu mnogo da radimo kako bi dostigli ono što hoćemo – počeo je priču Vule Trivunović, šef stručnog štaba Rudar Prijedora za Sportski žurnal.
Prijedorčani su dugo bili lideri prvoligaškog karavana, pali su na treću poziciju jer su u poslednja tri meča od mogućih devet osvojili samo bod. Ta loša serija ih je i koštala trona.
Protiv BSK-a smo odigrali dva različita poluvremena. Bili smo bolji i mirniji u igri u prvom poluvremenu i iz takve igre smo i došli do vođstva, imali kontrolu na utakmici. U drugom poluvremenu smo pali mentalno, a posebno fizički što je rival iskoristio. BSK je bio mnogo bolji na terenu, stvorio nekoliko stopostotnih šansi i mogao da stigne do pobede. Moramo da budemo zadovoljni osvojenim bodom, ali svakako imamo još mnogo stvari koje moramo da popravimo i podignemo, ukoliko želimo da budemo konkrentni za sam vrh tabele – dodao je Trivunović.
Za Prijedorčane nema mnogo vremena za odmor i duboke analize, već u sredu ih očekuje utakmica osmine finala Kupa Republike Srpske “dr Milan Jelić” u Foči protiv Sutjeske (14.30 časova) koja je u minulom kolu sa 5:1 ispratila kući Ljubić iz Prnjavora.
Nema sumnje da nas očekuje izuzetno težak meč u kojem ćemo nastojati da zabeležimo rezultat koji će nas dovesti u narednu rundu masovnijeg takmičenja. Ekipu Sutjeske izuzetno poštujemo i cenimo, znamo da se radi o čvrstom i kvalitetnom rivalu koji je pogotovo na domaćem terenu opasan. I mi imamo naše adute koje ćemo nastojati da iskoristimo i da nam ovaj meč posluži kao uvod u bolji finiš jesenje sezone. Treba nam jedna pobeda kako bi vratili poljuljano samopouzdanje i pozitivnu atmosferu u naš tabor – rekao je na kraju Vule Trivunović, trener Rudar Prijedora za Žurnal.

Izvor: SportDC