Članica Atletskog kluba “Prijedor” Anja Trebovac najbolji je sportista grada Prijedora za 2015 godinu.
Ova petnaestogodišnjakinja je reprezentativac BiH od pionirske do seniorske selekcije, a uz mnoštvo titula i medalja na prvenstvima Republike Srpske i BiH u više trkačkih disciplina i krosu, osvojila je i drugo mjesto u trci na 1.500 metara na Igrama mladih u Turskoj.

Anja, koja je prošle godine ponijela titulu najuspješnijeg mladog sportiste Prijedora, zahvalila je za priznanje i rekla da će joj ono biti podstrek da i dalje vrijedno trenira i postiže još bolje rezultate.

Na ovogodišnjem izboru tu titulu ponio je dvanaestogodišnji Tarik Redžić kojeg je kompanija “Arselor Mital” Prijedor nagradila novčanom nagradom, kao i još 13 perspektivnih sportista u ovom gradu.

Posebna priznanja dobili su Rukometni klub “Prijedor” za 60 godina postojanja, Atletski klub “Prijedor” i Omladinski fudbalski klub “Sloga” iz Rakelića koji postoji četiri decenije, kao i Rajko Vučićević za 40 godina bavljenja karateom.

Ustanovljene su i nagrade za promociju zdravog života koje su pripale Planinarskom društvu “Klekovača”, Biciklističkom klubu “Austronet” Prijedor i fitnes instruktoru Dijani Grubiši. Nagrađena je i Aleksandra Kutlača za predstavljanje grada kao mažoretkinja i u oblasti sportskog plesa.

Treneru golmana u Fudbalskom klubu /FK/ “Borac” iz Kozarske Dubice Zoranu Mijiću uručena je posebna plaketa za “sportski podvig godine”, a priznanje mu je uručio Nemanja Marić, fudbaler kojem je na prijateljskoj utakmici Dubičana i druge ekipe “Rudar” Prijedora spasio život prilikom gušenja tokom utakmice.

Najbolji sportski radnik je Mirko Kobas, angažovan u Ženskom rukometnom klubu “Mira”, ali i na mjestu predsjednika FK “Radnik Urije”, a najbolji trener je Goran Unčanin, trener mlađih kategorija Stonoteniskog kluba /STK/ “Prijedor”, djelimično i u radu sa prvom ekipom, a još je aktivan igrač i selektor kadetske reprezemtacije BiH.

Pehari su uručeni i najuspješnijim ekipama, ženskom STK “Prijedor” – vicešampionu BiH i muškom FK “Rudar” Prijedor koji je ove godine osvojio prvo mjesto u prvenstvu Prve lige Republike Srpske, te Kup RS.

Na sinoćnoj manifestaciji u sali Pozorišta “Prijedor”sportiste i brojne goste pozdravili su Zoran Sovilj u ime organizatora Informativno-poslovnog centra “Kozarski vjesnik” i u ime pokrovitelja priredbe gradonačelnik Prijedora Marko Pavić koji je predao medalje najboljim sportistima i pehar najboljem sportisti grada Prijedora za 2015. godinu.

SRNA