SimoSpasic kraj srpskog zida placa

Portal “KM Novine” došao je u posjed video-snimka, na kome su prikazani Srbi koje su albanski teroristi OVK kidnapovali kao prve žrtve.Udruženja kidnapovanih i ubijenih na Kosovu i Metohiji saopštilo je da je ovaj neobjavljeni snimak iz logora Likovca sa prvim otetim Srbima 1998. godine, među kojima je i Žarko Spasić, brat predsjednika ovog udruženja Sime Spasića.

Na portalu “KM Novine” navodi se da je snimak zabilježen amaterskom VHS kamerom, a na njemu se vide Srbi dok ih u propagandne svrhe ispituju albanski teroristi sa Kosova.

Do danas nijedan dio tog video materijala nije prikazan ni na jednom srpskom niti na bilo kom drugom svjetskom mediju.

Na žrtvama nisu vidljivi nikakvi tragovi mučenja, ali je primijetan strah kao i način govora isprekidan na slogove, što ukazuje na unaprijed pripremljenu priču koja je zatim pred kamerom “izrecitovana”.

U pozadini se čuje i glas kosovskog Albanca koji ih ispituje a zatočeni Srbi, sa strahom u očima, odgovaraju na pitanja.

Izgovarane riječi konstruisane su tako da podrže albansku propagandu a Srbi su je izgovarali, nadajući se da će tako otkupiti svoju slobodu i živote, jer su do tada pripadnici OVK izvodili samo oružane napade gerilskog tipa nakon kojih bi se razbježali.

Na portalu ovih novina navodi se da je kidnapovanje postala nova metoda te da zatočeni Srbi nisu znali šta u takvoj situaciji mogu da očekuju i da je nada još postojala.

Simo Spasić, koji se od otmice svog brata do danas bori da se sazna istina o sudbini kidnapovanih Srba, kaže da zna da je njegov brat Žarko živ. “Ako ne on, makar njegovo srce danas živi u grudima nekog bogatog biznismena sa Zapada”, kaže Spasić.

SRNA