Zbog neza­vidne pozicije na premi- jerligaškoj tabeli ekipa Rudar Prijedora treba da se i te kako pojača ukoli­ko želi opstanak.

Ipak, u klubu još uvek nemaju jasnu sliku o tome kakva će pojača­nja da dovode u zimskoj pauzi, a sve zavisi od finansijskih sredstava. Novi predsednik kluba Branislav Rokvić kaže da će tek posle razgovora sa predstavnicima sponzora uprava premijerligaša iz grada na Sani odrediti ciljeve za proleće.

-Još smo u fazi primo­predaje u klupskim organima, a očekujemo i sa­stanke sa predstavnicima glavnih sponzora kluba. Kada se definiše budžet za 2016. godinu, onda ćemo moći da napravi­mo konkretne korake. U svakom slučaju imamo dva puta: da se pojačamo sa proverenim igračima i pokušamo nadokna­diti bodovni zaostatak za klubovima koji su u spasonosnoj zoni ili da se okrenemo mladim ta- lentovanim fudbalerima i igračima iz sopstvene škole, te da s njima po­kušamo da dodemo do spasa. Znamo da je ovaj drugi put rizičan kada je u pitanjuopstanak, aM on može da bude koristan na juže staze – istakao je Rokvić.

prijedor24h/DB