Bez sedam bitnih fudbalera ekspedicija Borca putuje na megdan Rudar Prijedoru s ciljem osvajanja tri boda, koja ih drže u igri za opstanak u BH Telecom Premijer ligi.

U subotu (17 časova) će na Gradskom stadionu u Prijedoru “crveno-plavi” tražiti tri bitna boda u borbi za opstanak i pobjeda je neophodna, posebno nakon domaćeg remija protiv Čelika prošlog vikenda. Trener Borca Borče Sredojević u ovom meču neće moći da računa na Željka Đokića zbog crvenog kartona, dok zbog povreda neće igrati Boris Raspudić, Toni Jović, Darko Maletić, Armando Mance, Fedor Predragović i Marko Prljević.

“Znamo koliki značaj ima ova utakmica i tri boda su nam neophodna u borbi za opstanak. Izgubili smo stabilizaciju u ekipi zbog povreda i kartona, ali vjerujem u igrače koji će istračati na teren i siguran sam da će dati sve od sebe”, rekao je Sredojević.

Stručanjak iz Gradiške je kazao da ekipa mora da osvoji tri boda jer je do kraja prvenstva ostalo još samo pet kola, a njegov tim pet bodova zaostaje za prvim timom u sigurnoj zoni.

“Biće fenomenalno ukoliko pobijedimo, ali ako ne osvojimo tri boda šanse za opstanak u eliti nam se mnogo smanjuju”, izjavio je Sredojević, koji je istakao da se u tim zalaganjem vratio Vladan Milosavljev, koji će biti u konkurenciji za ovaj meč. Prijedorčani za opstanak imaju još samo matematičke šanse, ali to ne znači da su istakli bijelu zastavu.

“Svi znamo da je Borcu ovo možda posljednji voz za priključak u borbi za opstanak. Naše šanse su u demenu teorije, ali se nećemo predati. Ne igramo loše, ali ne možemo da ostvarimo pobjedu. Protiv Banjalučana ćemo pokušati da upišemo tri boda”, kazao je Zlatko Jelisavac, trener “rudara”.

NN