Fudbaleri Radnika iz Bijeljine savladali su, na domaćem terenu, tuzlansku Slobodu sa 3:0 u revanš utakmici finala Kupa BiH.

Svjesni važnosti utakmice, Semberci su odlučno krenuli, što im se isplatilo već u petom minutu, kada je Dušan Hodžić sa ivice šesnaesterca, savršeno preciznim udarcem loptu poslao iza leđa Pirića.

Nakon toga igra se malo smirila. Borba se vodila, uglavnom, na sredini terena. Radnik je u prvom poluvremenu bio nešto konkretniji, nekoliko puta je zaprijetio upravo preko Hodžića.

Sa druge strane, fudbaleri Slobode su izgledali poprilično bezidejno u prvih 45 minuta. Nisu uputili ni jedan šut ka golu Avdukića, a sve što su prikazali bilo je obećavajuće ubacivanje Efendića u nadoknadi, ali je odbrana Bijeljinaca bila sigurna.

U prvih nekoliko minuta drugog poluvremena djelovalo je kao da su Tuzlaci živnuli, i odlučili da nuliraju prednost Radnika, ali izglednijih prilika nije bilo.

Nakon isključenja njihovog trenera Husrefa Musemića gosti su ponovo pali u igri.

To su domaći igrači znali da iskoriste i 12 minuta kasnije dupliraju rezultat.

Nakon centaršuta sa desne strane udarac je uputio Obradović, ali je Pirić uspio da spasi svoj gol. Odbijenu loptu je u mrežu Slobode poslao Samir Memišević.

Isti igrač u 87. minutu odlično istrčava kontru i postavlja konačan rezultat.

Ovom pobjedom Radnik je prvi put u istoriji osvojio Kup BiH, koji mu je takođe donio i vizu za kvalifikacije u Ligi Evrope.

NN