Član Predsjedništva BiH iz Republike Srpske Mladen Ivanić ocijenio je da je sjednica Predstavničkog doma parlamenta BiH posljednja šansa za očuvanje principa na kojem počiva BiH.
“Sjednica Predstavničkog doma parlamenta BiH je posljednja prilika da se stvari vrate u normalan kolosijek kada je riječ o popisu i da se napravi razuman politički korak nazad. Nije toliko problem primjena popisa, nego rušenje principa na kojima BiH jedino može funkcionisati. To je jedino kompromis”, naveo je Ivanić.

On je za “Glas Srpske” rekao da BiH ne može graditi svoju budućnost na preglasavanju i da bi najbolja opcija za sve bila da bude postignut kompromis.

“Ako u Savjetu ministara BiH i Predstavničkom domu parlamenta BiH ne bude dogovora i kompromisa, predstavnici Republike Srpske treba da se povuku iz obrade podataka i da Srpska objavi svoje podatke”, dodao je Ivanić.

Komentarišući kominike Upravnog odbora Savjeta za sprovođenje mira /PIK/ u kome se tvrdi da je put BiH ulazak u NATO, Ivanić je rekao da je njegova sugestija PIK-u da se ne bavi tim pitanjem, ističući da će odluke o tome kakav će biti put BiH biti donošene u institucijama BiH i to konsenzusom.

SRNA