Šef poslaničkog kluba SNSD-a u Narodnoj skupštini Republike Srpske Radovan Višković izjavio je da povlačenje odluke Vlade o prodaji dijela državnog kapitala rudnika željezne rude “LJubija” iz skupštinske procedure nema nikakve veze sa nedavnim protestima opozicije u Prijedoru.
Višković je rekao novinarima da su razgovori sa predstavnicima sindikata tog preduzeća i odgađanje sjednice Narodne skupštine Republike Srpske o ovoj temi bili na fonu toga da se na neki način “Arselor Mital” oglasi u vezi sa pitanjem prodaje i iskaže interesovanje za privatizaciju rudnika u LJubiji.

“Za mene kao privrednika je logično da se pojavi neko ko je zainteresovan za kupovinu i da postane 100 odsto vlasnik nečega sa čim sada raspolaže i radi, ako zaista ima poštene namjere”, istakao je Višković.

On je rekao novinarima u Banjaluci da je iz pomenutog razloga ova odluka povučena i dat rok od 15 dana rukovodstvu “Arselor Mitala” da se oglasi.

Komentarišući najavu opozicije da će krajem jula ili početkom septembra u Trebinju organizovati proteste, ukoliko ne dođe do povlačenja odluke o povećanju cijene struje u Srpskoj, Višković je rekao da je regulator donio takvu odluku i ako opozicija sa protestima može uticati da je on promijeni nema ništa protiv toga.

“Mislim da je takav potez opozicije pucanj iz praznog oružja”, zaključio je Višković.

SRNA