Poslije mnogo turbulencija i problema, zbog organizacione blokade kluba i nakon imenovanja Komiteta za hitna pitanja fudbaleri Rudar Prijedora su počeli pripreme za novu sezonu u Prvoj ligi Republike Srpske.

Šef stručnog štaba „rudara“ Zlatko Jelisavac izvršio je prozivku na Gradskom stadionu na kojoj je bilo 17 igrača: Nemanja Petrović, Dejan Inđić (golmani), Nebojša Šodić, Igor Golić, Nemanja Marić, Rastko Rokvić, Nemanja Pekija, Nebojša Mrkić, Stefan Gavranović, Nikola Miličević, Dušan Milinković, Predrag Kovljen, Predrag Lajić, Ognjen Davidović, Ervin Ćatić, Marko Kovačević i Aleksandar Parhamov. Opravdano su izostali Bojan Burazor i Ljuban Antonić koji bi trebali da se uključe u rad za nekoliko dana.

-U ovom periodu nas je napustio veliki broj igrača, ali šta da se radi koga nema bez njega se i mora i može. Naš prevashodni cilj je opstanak u Prvoj ligi Republike Srpske, a ako uspijemo da se izborimo i za plej-of kako bi posljednjih deset kola odigrali mirnije to bi bio pun pogodak. Biće teško igrati jer je Prva liga mnogo kvalitetnija u odnosu na prethodne, ali Rudar Prijedor je klub svijetle tradicije i andam se da ćemo se sa svim nedaćama izboriti i ostvariti zacrtane takmičarske ciljeve – istakao je trener Jelisavac.

Evidentno je da Prijedorčanima trebaju pojačanja za sezonu koja počinje 6. avgusta.

-Probaćemo da okupimo ono najbolje što je iz naše regije, a onda uz nekoliko iskusnih pojačanja sklopićemo igrački kadar. Očekujemo da dođu još neki fudbaleri da pojačaju konkurenciju, a od iduće nedjelje bi krenuli sa punim sistemom rada. Vidjećemo još u ovih nekoliko dana, kroz treninge šta je to što nam je potrebno u igračkom kadru – dodao je na kraju Zlatko Jelisavac.

prijedor24h