Cilj Demokratskog narodnog saveza, koji na naredne izbore izlazi sa ukupno 1.652 kandidata za odbornike, jeste da osvoji najmanje 100.000 glasova, mjesto gradonačelnika Prijedora i još trinaest mjesta načelnika opština, rekao je potpredsjednik stranke Dragomir Јovičić.

– Želimo snažniji politički kapacitet koji će nam omogućiti da snažnije utičemo na rješavnje problema u lokalnim zajednicama – naveo je Јovičić koji je večeras u Gradišci kanadidatima na izbornoj listi DNS-a za odbornike u Skupštini ove opštine predstavio političku platformu stranke za lokalne izbore i plan predizbornih aktivnosti.

Prema njegovim riječima, DNS će krenuti sa predizbornim aktivnostima nakon sutrašnje prve sjednice Centralnog izbornog štaba u Banjaluci.

Јovičić, koji je predsjednik Centralnog izbornog štaba DNS-a za naredne lokalne izbore, rekao je da će članovi štaba razgovarati o strategiji kampanje i da će od sutra biti u konstantnom zasjedanju sve do dana izbora i koordinirati aktivnosti sa opštinskim izbornim štabovima DNS-a.

Izborna lista DNS-a za odbornike u SO Gradiška, čiji je nosilac predsjednik Regionalnog odbora ove stranke i aktuelni ministar prosvjete i kulture Srpske Dane Malešević, ima 31 kandidata.

Malešević je rekao da su na listi pretežno mladi i visokoobrazovani ljudi, koji zajedno sa iskusnijim kandidatima i članovima stranke mogu da ostvare daleko bolji izborni rezultat nego na prethodnim lokalnim i opštim izborima.

– Mladi ljudi u DNS imaju ideje i oni će se boriti za njihovo provođenje u praksi. Cilj DNS-a u Gradišci je da nakon lokalnih izbora ima najmanje četiri odbornika u lokalnom parlamentu – naveo je Malešević.

Prema njegovim riječima, DNS se u predizbornoj kampanji neće baviti drugim strankama i njihovim kandidatima nego će građanima ponuditi što bolja rješenja prioritetnih probleme u društvu.

Predsjednik Opštinskog odbora DNS Gradiška Vladimir Јanković, koji je na trećoj poziciji liste kandidata za odbornike u SO Gradiška, naglasio je da ova stranka želi da kvalitetnim odlukama u lokalnom parlamentu utiče na razvoj privrede i poljoprivrede na području opštine Gradiška.

Јanković je dodao da DNS želi da obezbijedi bolje uslove života za djecu i penzionere, a posebnu pažnju posvetiće mladim bračnim parovima koji su okosnica i pokretač privrednog i društvenog razvoja.

Sastanku kandata DNS-a za odbornike u SO Gradiška, koji je održan u gradiškom Kultrnom centru, prisustvovala je i predsjednik Organizacije žena DNS-a Mira Popović, koja je nakon ovog sastanka učestvovala u radu okruglog stola “Stop nasilju u porodici”, koji je organizovao aktiv žena gradiškog DNS-a.

SRNA