Predsjednik Političkog savjeta Demokratskog narodnog saveza /DNS/ Mile Dmičić rekao je da je cilj ove partije da na predstojećim opštim izborima dobije podršku najmanje 100.000 birača u Republici Srpskoj, ali i u Federaciji BiH i Brčko Distriktu.

“Osnovni ciljevi su očuvanje, jačanje i prosperitet Srpske, uz doprinos normalizaciji odnosa u BiH”, naveo je Dmičić nakon sjednice Političkog savjeta DNS-a na kojoj je utvrđen prijedlog Izbornog programa stranke za predstojeće opšte izbore u BiH.

On je istakao da DNS sebi pred izbore postavlja realne ciljeve, kako bi dao puni doprinos stabilnoj i demokratskoj Srpskoj, radeći sistematski, stručno i odgovorno i na rješavanju osnovnih životnih pitanja ovdašnjih građana i naroda.

“Želimo da očuvamo demokratske vrijednosti, nacionalno jedinstvo i onemogućimo prenošenje nadležnosti sa Srpske na nivo BiH, ukoliko je to suprotno dejtonskim rješenjima. Cilj su i obezbjeđivanje ekonomskog rasta i razvoja, nova zapošljavanja i podizanje standarda u svim oblastima”, kazao je Dmičić.

On je rekao da će DNS instistirati i na borbi protiv korupcije i kriminala, boljem funkcionisanju institucija i obezbjeđivanju vladavine prava.

“Radićemo i na zaustavljanju demografskog pada i povećanju nataliteta”, dodao je Dmičić.

Sjednica Političkog savjeta je održana u prostorijama Glavnog odbora DNS-a u Banjaluci.

RTRS