Armija BiH pod komandom ratnog zločinca Nasera Orića krvnički je od 1992. do 1995. u okolini Srebrenice pobila 3.262 Srbina
Stravične podatke o genocidu nad Srbima, o kome gotovo niko da ne govori, na jučerašnjoj konferenciji “Stradanje Srba srebreničkog kraja u 20. vijeku” saopštio je Veljko Đurić Mišina, direktor Muzeja žrtava genocida. On je naglasio da su sve srpske žrtve iz prošlog, ali i prethodnih ratova, popisane u “Knjizi mrtvih Srba Srebrenice”.

“Ova publikacija, u kojoj se poimence nabrajaju 3.262 žrtve, predstavlja najtačnije podatke. Većina dosadašnjih popisa nisu bili naučni i stručni, jer vlasti u državama bivše Jugoslavije ne žele da se to razriješi”, naglasio je Mišina.

srp_zrtve

Istoričar Nemanja Dević istakao je da su se masovni pokolji Srba tokom devedesetih dešavali u istim selima i na isti bestijalan način kao tokom Drugog svjetskog rata.

“Kad uporedite podatke, vidite da su ta ista mjesta, poput sela Kravice, bila stratišta Srba i tokom 1942. i tokom 1992. Na Duhove 1943. ustaše su izvršile masovni pokolj nad Srbima. Klali su ih sjekirama, noževima, rezali su im uši, noseve. U jednom danu je ubijeno 98 civila! Isto to je pola veka kasnije radio i Naser Orić”, objasnio je Dević i iznio podatak da je tokom Drugog svjetskog rata u srebreničkom kraju ubijeno 2.262 Srba.

srp_zrtve1

Press