U Bihaću je  održano 11. otvoreno Prvenstvo BiH u padobranskim skokovima na cilj. Nastupila su  22 takmičara iz Bosne i Hercegovine, Hrvatske i Srbije. Najuspješniji su bili takmičari iz Aerokluba Prijedor. Pobjedničko postolje je bilo pretjesno za padobranske majstore plavih visina našeg grada.  Najiskusniji  “ciljaš” u regiji Prijedorčanin Siniša Vujaković je trijumfovao u otvorenoj  i konkurenciji takmičara BiH.       U generalnom poretku ekipa “Prijedora”, sa 40 negativnih poena bila je prva, “Skydive “Medeno Polje (110) druga a treća je “Panorama”Bihać sa 150 negativnih poena.

U pojedinačnog plasmanu Otvorenog prvenstva Siniša Vujaković je trijumfovao sa četiri engativna poena. Goran Ratkajac, ponajbolji “ciljaš” svijeta, iz Riječkog “Komulusa” bio je drugi (6). Poredak ostalih članova ekipe AK “Prijedor”:   Draško Lajić (6) je zauzeo treće , Boban Ivetić (10) četvrto, Pavle Šolak (20)  osmo a Ivan Bešlić (64) 16. mjesto.

U konkurenciji za državnog pravka BiH medaljama su se okitili članovi  AK “Prijedor”: Vujaković je bio prvi, Lajić drugi a Ivetić treći.

Vujaković je učestvovao i dobre rezultate postizao na predhodnih šest takmičenja Svjetskog Kupa, prvenstva Austrije i Petrovdanskog padobranskOg Kupa u Prijedoru i banjalučkom memorijalu “Pet zvijezda”. U avgustu ga očekuju takmičenja u okviru Svjetskog Kupa u Italiji, Austriji i Sloveniji.

prijedor24h

Foto: Sniša Vujaković