Pred fudbalerima Rudar Prijedora je danas (16.30 časova) na Gradskom stadionu u Prijedoru derbi utakmica protiv zvorničke Drine u okviru petog kola Prve lige Republike Srpske. Pred ovu izuzetno važnu utakmicu nakon tri vezane pobjede Prijedorčani stare dužnike iz Zvornika dočekuju kao lideri.

rudar-keranovic-petrovic2

Pomoćni trener Saša Keranović je optimista uoči današnje utakmice i nada se dobrom rezultatu:

-Dolazi nam kvalitetan i iskusan protivnik u pravo vrijeme, kada to kažem onda mislim u trenucima kada smo na prvom mjestu i imamo tri vezana trijumfa i Prvu utakmicu u Derventi u kojoj smo poraženi odigrali smo dobro, ali smo ostali bez bodova. Kompaktna smo ekipa, imamo sjajnu atmosferu i čeka nas zanimljiva utakmica protiv Zvorniačana u kojoj ćemo, nadamo se, pobijediti. Gosti imaju iskustvo, mi polet i mladost – istakao je Keranović.

rudar-keranovic1

Za mnoge je mladi tim Rudar Prijedor iznenađenje ne i za pomoćnika Zlatka Jelisavca, kao ni samo šefa stručnog štaba.

-Pa igrači se bolje razumiju, približnih su godina i sve to drugačije djeluje, šef Jelisavac i ja vjerujemo mladim igračima jer želimo da napravimo zalog za budućnost, da stvorimo „kostur“ tima za naredni period. Sada je u svlačionici mnogo bolje raspoloženje i atmosfera za razliku od prethodnih godina – dodao je Keranović.

Golman Nemanja Petrović trebalo bi da bude jedan od aduta „rudara“ u današnjem susretu.

rudar-petrovic3

-Očekujemo tešku utakmicu protiv iskusne i neugodne Drine, ali u Prijedoru se mi pitamo i pobjeda mora da bude naša. Dugo sam kao rezervni golman čekao šansu i evo, dočekao sam je konačno i nadam se da ću opravdati ukazano povjerenje. Ovim putem želim da pozovem naše vjerne navijače da dođu u što većem broju da zajedno proslavimo pobjedu, potrebna nam je njihova podrška. U posljednje vrijeme bilo je sve manje gledalaca na stadionu kao da su izgubili vjeru u fudbal u Prijedoru – rekao je golman Nemanja Petrović.

Zbog povreda stručni štab ne može da računa na Slavena Kovljena i Aleksandra Majdanca dok neće u timu biti ni Ervin Ćatić zbog crvenog kartona u prošlom kolu u Foči.

prijedor24h